top of page

2022 Ödülleri

Kitap Dalı

2022

Kazanan Kitap: Mustafa Necati Bey
Yazarı: YaÅŸar AladaÄŸ

1963 yılında Ä°zmir ’de doÄŸdu. Kuleli Askeri Lisesini ve Kara Harp Okulunu bitirdi. Yeditepe Üniversitesinde Atatürk Ä°lkeleri ve Ä°nkılâp Tarihi dalında yüksek lisans eÄŸitimi aldı. 1985’ten itibaren Türk Silahlı Kuvvetlerinde baÅŸladığı görevini Kıbrıs, Diyarbakır, Şırnak, Hakkâri, Ä°stanbul, Konya ve Isparta’da farklı seviyelerde birlik komutanlıkları yaparak sürdürdü, 2012 yılında emekli oldu. Konya’daki görevi sırasında yazdığı, basılmamış “Atatürk ve Konya” konulu araÅŸtırmasının yanında “Ayıntap’ın Kuvvacıları” ve “Mustafa Necati Bey” adlı iki yayınlanmış kitabı bulunmaktadır. Faden AladaÄŸ ile evli ve iki çocuk sahibi olan YaÅŸar AladaÄŸ, halen Bartın ili KurucaÅŸile ilçesinde yaÅŸamaktadır.

yasar_aladag_edited.jpg

Tez Dalı

Kazanan Tez: Atatürk Döneminde Türk Uzmanların Yabancı Ülkelerin EÄŸitim Sistemleri Hakkında
azırladıkları Raporlar


Tez Yazarı: Dr.Yahya Aktu - Siirt Üniversitesi, Eruh Meslek Yüksekokulu


Ä°nönü, GaziosmanpaÅŸa ve Atatürk Üniversitelerinde eÄŸitim gördü. 2021 yılında Atatürk Üniversitesi'nde doktorasını "BiliÅŸsel davranışçı terapi odaklı psikoeÄŸitim uygulamasının ebeveynlerin çocuk istismarı farkındalıklarına etkisinin karma yöntemle incelenmesi" konusunda tamamladı. Türkiye'nin çeÅŸitli yerlerinde eÄŸitim görevlisi olarak çalıştı. 2013'den bu yana Siirt Üniversitesi, Eruh Meslek Yüksekokulu'nda ÖÄŸretim Görevlisi olarak çalısmaktadır. 

YAHYA AKTU_edited.jpg

Kazanan Tez: Atatürk Döneminde Türk Uzmanların Yabancı Ülkelerin EÄŸitim Sistemleri Hakkında
azırladıkları Raporlar


Tez Yazarı: Dr.Remzi Onur Kükürt

1977 yılında Adana'da doÄŸdu. Ankara, UludaÄŸ ve Londra Ünıversitelerinde eÄŸitim gördü. 2020 yılında Ankara Üniversitesi'nde doktorasını tamamladı. Türkiye'nin çeÅŸitli yerlerinde eÄŸitim görevlisi olarak çalıştı. 2018'den bu yana Milli EÄŸitim Bakanlığı, Özel EÄŸitim ve Rehberlik Genel MüdürlüÄŸü, BÄ°LSEM, Üstün Yetenekli Çocuklar 
Felsefe EÄŸitim Program ve Etkinlik Kitabı GeliÅŸtirme Görevlisi olarak çalısmaktadır. 



 

Remzi Onur Kükürt.png

2021 Ödülleri

2021

Makale Dalı

Kazanan Makale: II.MeÅŸrutiyet Yıllarında Köylü EÄŸitimi Üzerine DüÅŸünceler

Makale Yazarı: Doç.Dr.Ümüt Akagündüz-KırÅŸehir Ahi Evran Üniv. Fen -Edebiyat Fak. Tarih Bölümü

Sn.Akagündüz Ankara Üniversitesi Dil Tarih CoÄŸrafya Fakültesi Tarih Bölümünden mezun olmuÅŸtur.  AÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Türkiye Cumhuriyeti Tarihi Anabilim Dalında Y.Lisans ve akabinde 2012 de doktora  derecesini almıştır. 2013 yılından 2019 yılına kadar AÜ de akademik çalışmalarına devam eden S. Akagündüz 2019 yılından beri Ahi Evran Üniversitesinde doçent olarak görev yapmaktadır. Alanında yayınlanmış uluslararası makaleleri bulunmaktadır.



 

Kazanan Tez: 

Serebral Palsili Çocukların Ebeveynlerine Uygulanan Aile EÄŸitimi Programının Aile Ä°ÅŸlevleri, Yılmazlık ve Umutsuzluk Üzerindeki Etkisinin Ä°ncelenmesi

Hacettepe Üniversitesi – 2019

​

Tez Yazarı:

Dr. Habibe Dilsiz (Ankara Üniversitesi-Özel EÄŸitim AraÅŸtirma ve Uygulama Merkezi) 

​

Dr. Habibe Yıldız, 2003 yılında Hacettepe Üniversitesi SaÄŸlık Bilimleri Fakültesi Çocuk GeliÅŸimi ve EÄŸitimi Bölümünde aldığı lisansının ardından Ankara Üniversitesi SaÄŸlık Bilimleri Enstitüsü EÄŸitim Psikolojisi yüksek lisans programını bitirmiÅŸ daha sonra Doktora çalışmasını Hacettepe Üniversitesi SaÄŸlık Bilimleri Enstitüsü Çocuk GeliÅŸimi ve EÄŸitimi Doktora programını tamamlamıştır. Ulusal dergi ve kongrelerde birçok makale ve bildiri, sahibi olan Sn.Dilsiz halen Ankara Üniversitesi Özel EÄŸitim AraÅŸtırma ve Uygulama Merkezinde doktora sonrası gözlem amaçlı görevlidir.

Tez Dalı

2020 Ödülleri

2020
Habibe-Dilsiz.jpg

Kitap Dalı

Kazanan Yapıt

Sosyal Bilim AraÅŸtırmalarında YÖNTEMBÄ°LÄ°M

Nobel Akademik Yayıncılık EÄŸitim Danışmanlık Tic. Ltd.Åžti.– 2020

​

Yazar: Prof.Dr.Ali Sadi GÄ°TMEZ

​

Lisans eÄŸitimini Gazi EÄŸitim Enstitüsü Pedagoji Bölümünü bitiren Sn.Prof.Dr. Ali Gitmez yüksek lisans ve doktora eÄŸitimini Ä°ngiltere'de Nottingham Üniversitesi EÄŸitim ve Psikoloji Bölümlerinde tamamlamıştır.

Prof.Dr.Gitmez’in ulusal ve uluslararası hakemli dergilerde yayınlanmış, kongre ve konferanslarda sunulmuÅŸ birçok araÅŸtırma raporları, sunum, bildirisi ve yayınları mevcuttur. Gazi Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi ve Orta DoÄŸu Teknik Üniversitesinde uzun yıllar öÄŸretim üyelikleri yapan Prof.Dr. Ali Gitmez uluslararası ve ulusal  mesleki organlarda üyelik, çok önemli kamu ve uluslararası kuruluÅŸlarda müÅŸavirlik, yöneticilik, ve araÅŸtırmacı olarak uzun yıllar kamu hizmetinde bulunmuÅŸtur.

Ali-Gitmez.jpg
2019

2019 Ödülleri

Tez Dalı

Kazanan Tez: 

Türk ve Dünya Klasikleriyle Yapılandırılmış Dil ve Edebiyat ÖÄŸretimi Tasarısı

Ankara Üniversitesi – EÄŸitim Bilimleri Enstitüsü -2018

​

Tez Yazarı:

ArÅŸ.Gör. Dr. Melda Karagöz (Ä°stanbul Üniversitesi-CerrahpaÅŸa Hasan Ali Yücel EÄŸitim Fakültesi) 

​

Dr. Melda Karagöz, Ä°zmir Dokuz Eylül Üniversitesi Buca EÄŸitim Fakültesinde lisans ve yüksek lisans eÄŸitimini bitirdikten sonra Doktora çalışmasını Ankara Üniversitesi EÄŸitim Fakültesi-EÄŸitimin Kültürel Temelleri Türkçe EÄŸitimi  bölümünde tamamlamıştır. Ulusal dergi ve kongrelerde birçok makale ve bildiri, kitap ve kitap bölümleri sahibi olan Sn.Karagöz halen Ä°stanbul Üniversitesi Hasan Ali Yücel EÄŸitim Fakültesinde ArÅŸ.Görevlisi olarak görev yapmaktadır.

Resim-Melda.jpg

Kazanan Tez: 

Okul Öncesi EÄŸitim Ortamlarındaki Dış Mekan Kalitesi ile Dış Mekan Ortamlarına Ä°liÅŸkin ÖÄŸretmen Algıları ve Kullanımlarının Belirlenmesi

Hacettepe Üniversitesi – EÄŸitim Bilimleri Enstitüsü -2018

​

Tez Yazarı:

ArÅŸ.Gör. Dr. Firdevs Burçak (Ä°stanbul Üniversitesi-CerrahpaÅŸa Hasan Ali Yücel EÄŸitim Fakültesi) 

​

Dr. Firdevs Burçak, Lisans eÄŸitimini Pamukkale Üniversitesi EÄŸitim Fakültesinde bölüm birincisi olarak bitirdikten sonra Doktora çalışmasını Hacettepe  Üniversitesi EÄŸitim Fakültesi-Okul Öncesi EÄŸitimi  bölümünde Haziran 2018 tarihinde tamamlamıştır. Ulusal ve uluslararası dergi ve kongrelerde birçok makale ve bildiri, kitap bölümleri sahibi olan Sn.Burçak ayrıca ABD Üniversiteleri kaynaklı araÅŸtırma projelerinde görev almıştır. Sn.Firdevs Burçak halen Ä°stanbul Üniversitesi Hasan Ali Yücel EÄŸitim Fakültesinde ArÅŸ.Görevlisi olarak görev yapmaktadır.

Resim-Firdevs.png

Makale Dalı

Resim-Behiye.jpg

Merve Arık, Lisans derecesini Marmara Atatürk EÄŸitim Fakültesi Fen Bilgisi ÖÄŸretmenliÄŸinden almış, Ä°stanbul Üniversitesi EÄŸitim Bilimleri Enstitüsünde Yüksek Lisansını tamamlamıştır. Sn.Arık halen Milli EÄŸitim Bakanlığı bünyesinde Fen Bilgisi öÄŸretmeni olarak çalışma hayatına devam ederken aynı zamanda Yıldız Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde Doktora programını sürdürmektedir

Resim-Merve.png

Kitap Dalı

Kazanan Yapıt:

EleÅŸtirel DüÅŸünce ve EÄŸitimde Tiyatro

Anahtar Kitaplar Yayınevi– 2018

​

Yazar: Prof.Dr.Fehime Nihal Kuyumcu

​

Prof.Dr.Fehime Nihal Kuyumcu Lisans eÄŸitimini Atatürk Üniversitesinde bitiren Sn.Kuyumcu yüksek lisans ve doktora eÄŸitimini Ä°stanbul Üniversitesinde Hasan Ali Yücel EÄŸitim Fakültesinde tamamlamıştır.

Dr. Kuyumcu’nun ulusal ve uluslararası hakemli dergilerde yayınlanmış, kongre ve konferanslarda sunulmuÅŸ birçok bildirisi ve kitapları mevcuttur. Özellikle EÄŸitimde Drama ve Tiyatro üzerinde birçok bilimsel araÅŸtırma ve yapıtları bulunan Sn.Kuyumcu aynı zamanda çeÅŸitli etkinliklerde tiyatro yönetmenliÄŸi ve editörlük projelerinde ve meslek birliklerinde aktif görev yapmaktadır.

Halen Ä°stanbul Üniversitesi Hasan Ali Yücel EÄŸitim Fakültesinde lisans ve lisansüstü dersleri ve tez danışmanlıkları ile eÄŸitimde yaratıcı drama alanındaki akademik çalışmalarına devam etmektedir

​

Resim-Fehime.jpg

2018 Ödülleri

Tez Dalı

2018

Kazanan Tez: 

Osmanlı’dan Cumhuriyete Mekteb-i Mülkiye (1859-1960)

Ankara Üniversitesi – Türk Ä°nkilap Tarihi Enstitüsü -2017

​

Tez Yazarı:

Yrd.Doç.Dr. Resul BABAOÄžLU (Siirt Üniv. Fen ve Edebiyat Fakültesi-Tarih Bölümü)

​

Yrd.Doç.Dr. Resul BABAOÄžLU, Ä°stanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler EÄŸitimi bölümünde lisans eÄŸitimini bitirdikten sonra Y.Lisansını Dicle Üniv.’de, doktora çalışmasını Ankara Üniversitesi Türk Ä°nkilap Enstitüsünde tamamlamıştır. Ulusal ve Uluslararası dergilerde birçok makale ve bildiri sahibi olan BabaoÄŸlu halen Siirt Üniversitesi Fen Edebiyat  Fakültesinde Tarih Bölümünde, Cumhuriyet Tarihi öÄŸretim üyesi olarak görev yapmaktadır.

Resim1_düzenlendi.jpg

Makale Dalı

Kazanan Makale: Türkiye’deki Üniversite ÖÄŸrencilerinin Sivil Katılım Düzeyleri : Bir Devlet Üniversitesi ÖrneÄŸi

​

Makale Yazarlari: Yrd.Doç.Dr. Sibel AKIN, Dr.Ömer ÇALIÅžKAN, Prof.Dr. Cennet ENGÄ°N-DEMÄ°R

​

Yrd.Doç.Dr. Sibel AKIN, Lisans eÄŸitimini Hacettepe Üniv. Sınıf ÖÄŸretmenliÄŸi Bölümünde üstün baÅŸarı ile tamamlamıştır. Doktora derecesini ODTÜ EÄŸitim Fakültesinden 2017 yılında alan Sibel Akın  ABD de Columbia Universitesinde doktora sonrası araÅŸtırmalarda araÅŸtırmacı, akademik koordinatör lükleri yürütmüÅŸtür. Dr. Akın’ın ulusal ve uluslar arası kongre ve konferanslarda sunulmuÅŸ bildiri ve dergilerde yayınlanmış makaleleri mevcuttur. Halen TED Üniversitesi EÄŸitim Fakültesi, Sınıf EÄŸitimi Ana Bilim Dalı baÅŸkanlığını yürütmektedir.

​

sibel_akin_düzenlendi.jpg

Dr.Ömer ÇALIÅžKAN, Lisans derecesini ODTÜ EÄŸitim Fakültesi Ä°ngilizce ÖÄŸretmenliÄŸinden alan  Ömer Çalışkan aynı üniversitede Y.Lisans ve EÄŸitim Yönetimi ve Planlaması dalında doktora çalışmasını 2017 yılında tamamlamıştır. Halen Yozgat Bozok Üniversitesi EÄŸitim Fakültesinde öÄŸretim üyesi olarak görev yapmaktadır.

Resim2_düzenlendi.jpg

Prof.Dr. Cennet ENGÄ°N-DEMÄ°R, Lisans, Y.Lisans ve Doktora derecelerini ODTÜ EÄŸitim Fakültesinde tamamlamıştır. Halen aynı üniversitede öÄŸretim üyesi olarak eÄŸitim araÅŸtırmalarına devam eden Sn. Demir’in ulusal ve uluslar arası yayınlanmış çok sayıda bildiri ve makaleleri mevcuttur.

Resim3_düzenlendi.jpg

Kitap Dalı

Kazanan Yapıt:

Köy Enstitülerinin Fikir Babası-Ä°smail Mahir Efendi

Kaynak Yayınları– 2018

​

Yazar: Mehmet SAYDUR

​

Mehmet SAYDUR, ÖÄŸretmen Okulunu Kastamonu’da bitirdikten sonra Gazi EÄŸitim Fak.EÄŸitim Bilimleri Bölümünden mezun oldu. Birçok il ve ilçede ilköÄŸretim ve maarif müfettiÅŸi olarak çalıştı. Yazıları birçok dergi ve gazetelerde yayınlandı. Saydur’un yazın alanında yayınlanmış Köy Enstitüleri konulu araÅŸtırma ve Rıfat Ilgaz’lı yılları konu alan anı-biyografi-araÅŸtırma kitapları  mevcuttur. Åžimdilerde aynı görevle Kırklareli’de çalışmaktadır.

Resim4_düzenlendi.jpg

2017 Ödülleri

2017

Tez Dalı

Kazanan Tez: 

Müzede EÄŸitim Etkinliklerinin ÖÄŸrencilerin Yazma Becerilerine Etkisi

Ankara Üniversitesi – EÄŸitim Bilimleri Fak.  2016

​

Tez Yazarı: 

Dr. Burcu Çıldır (Erzincan Üniv.-EÄŸitim Fakültesi)

​

 

Dr.Burcu Çıldır Erzincan Üniversitesi Türkçe ÖÄŸretmenliÄŸi Bölümünde lisans eÄŸitimini bitirdikten sonra doktora çalışmasını Ankara Üniversitesi EÄŸitim Bilimleri Fakültesinde tamamlamıştır. Halen Erzincan Üniversitesi EÄŸitim Fakültesinde araÅŸtırma Görevlisi olarak görev yapmaktadır.

​

​

Resim3_düzenlendi.jpg

Kazanan Tez: 

Cumhuriyet’in KuruluÅŸ Sürecinde Türkiye’de Fransız Okulları (1919-1925)

 Ankara  Üniversitesi – Türk Ä°nkilâp Enstitüsü,  2016

​

Tez Yazarı: 

Dr. Engin Deniz TANIR (Ankara Üniv.-EÄŸitim Bilimleri Fakültesi)

​

 

Dr. Engin Deniz TANIR, Tevfik Fikret Lisesindeki eÄŸitiminden sonra lisans eÄŸitimini Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası Ä°liÅŸkiler Bölümünde 2001 yılında tamamlamış olup, lisansüstü eÄŸitimini ODTÜ, Sosyal Bilimler Enstitüsünde yapmıştır. Doktora çalışmasını Ankara Üniversitesi Türk Ä°nkilâp Tarihi Enstitüsünde 2016 yılında ödül alan tezi ile bitirmiÅŸtir. Halen Ankara Üniversitesi EÄŸitim Bilimleri Fakültesinde araÅŸtırma görevlisi olarak görev yapmaktadır.

​

Resim4_düzenlendi_düzenlendi.png

Makale Dalı

Kazanan Makale: ÖÄŸrencilere Getirilen Kılık Kiyafet SerbestliliÄŸinin Okul BileÅŸenleri Gözünden Ä°ncelenmesi 

(EÄŸitim Bilim Toplum Dergisi – 2015)

​

Makale Yazarlari: Dr. Birgül ULUTAÅž, Doç.Dr. Pervin Oya TANERÄ°, Mehmet M. AKGÜNDÜZ

​

Sn. Dr. Birgül ULUTAÅž , Hacettepe Üniversitesi Edebiyat fakültesi Tarih Bölümünden 1997 yılında mezun olmuÅŸtur. Yüksek lisansını Türkiye Amme Ä°daresi Enstitüsünde EÄŸitim Yönetimi dalında  tamamlamış ardından Ankara Üniversitesinde EÄŸitim Ekonomisi ve Planlama dalında doktora çalışmasını bitirmiÅŸtir. Halen Ankara  Üniversitesi EÄŸitim Fakültesi öÄŸretim üyesi olarak görev yapmaktadır.

​

​

Resim2_düzenlendi.jpg

Sn.Doç.Dr. Pervin Oya TANERÄ° Hacettepe Üniversitesi EÄŸitim Bilimleri Fakültesinden 1996 yılında mezun olmuÅŸ ve ODTÜ Sosyal Bilimler Enstitüsünde yüksek lisansını ve Doktora çalışmasını tamamlamıştır. sonrası çalışmasını ABD-Indıana Üniversitesinde yapan Sn.Taneri halen Çankırı Karatekin Üniversitesi EÄŸitim Bilimleri Bölümünde çalışmalarına devam etmektedir.

Resim3_düzenlendi.jpg

Sn. Mehmet M. AKGÜNDÜZ Ankara Üniversitesi EÄŸitim Bilimleri Fakültesinde lisans eÄŸitimini tamamlamış olup  yüksek lisans halen aynı üniversiteside yapmış halen doktora çalışması  devam etmektedir..

Resim4_düzenlendi.jpg

2016 Ödülleri

2016

Tez Dalı

Kazanan Tez: 

BaÅŸarılı ÖÄŸrencilerin ÖÄŸrenme Yaklaşımları ve Etkili ÖÄŸrenmeye Ä°liÅŸkin Önerileri

Hacettepe  Üniversitesi - EÄŸitim Bilimleri Enstitüsü,  2014

​

Tez Yazarı:

Yrd.Doç.Dr.Dilek Ä°lhan BeyaztaÅŸ, (Erzincan Üniv.-EÄŸitim Fakültesi)

​

Yrd.Doç.Dr.Dilek Ä°lhan BeyaztaÅŸ, SaÄŸlık Meslek Lisesinden okul birincisi olarak 1995 yılında mezun olmuÅŸ, ve ardından on yılı aÅŸkın klinik hemÅŸirelik deneyimine sahip olmuÅŸtur. Atatürk Üniversitesi Erzincan EÄŸitim Fakültesi Sınıf ÖÄŸretmenliÄŸi Bölümünde lisans ve lisansüstü  eÄŸitimini tamamlamıştır. 2009 yılında Hacettepe Üniversitesi EÄŸitim Prog. ve ÖÄŸretim Bölümünde doktora çalışmasına baÅŸlamıştır. Halen Erzincan Üniversitesi EÄŸitim Fakültesinde öÄŸretim üyesi olarak görev yapmaktadır.

DSC_0110.jpg

Makale Dalı

Kazanan Makale: 

Kesintili Zorunlu Eğitim İlkokul Birinci Sınıf Uygulamalarının İncelenmesi

Kastamonu Üniv. Kastamonu EÄŸitim Dergisi – 2015

​

Makale Yazarları: Doç.Dr. Gülsen ÜNVER.  Yrd.Doç.Dr. Bünyamin YURDAKUL,  ArÅŸ.Gör. Ahmet DÄ°KBAYIR

​

​

Sn. Doç.Dr. Gülsen Ünver, Gazi Üniversitesi Çocuk GeliÅŸimi ve Okulöncesi EÄŸitimi ÖÄŸretmenliÄŸi Bölümünden 1994 yılında mezun olmuÅŸtur. Yüksek lisansını Hacettepe Üniversitesinde tamamlamış ardından 2002 yılında aynı üniversitede doktora çalışmasını bitirmiÅŸtir. Akademik çalışmaları sırasında pek çok eÄŸitim, proje, seminer ve konferanslara katılmış ve katkı vermiÅŸ olup bilimsel alanda birçok kitap, bilimsel yayın ve bildirileri bulunmaktadır. Halen Ege Üniversitesi EÄŸitim Fakültesi EÄŸitim Programları ve ÖÄŸretim bölümünde öÄŸretim üyesi olarak görev yapmaktadır.

​

​

​

​

Yrd.Doç.Dr. Bünyamin Yurdakul Ankara Üniversitesi EÄŸitim Fakültesinden 1994 yılında mezun olmuÅŸ ve aynı üniversitede yüksek lisansını tamamlamıştır. Doktora çalışmasını 2014 yılında Hacettepe Üniversitesinde yapan Sn. Yurdakul, Ege Üniversitesi EÄŸitim Fakültesinde çalışmalarına devam etmektedir.

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

 ArÅŸ.Gör.Sn. Ahmet Dikbayır Matematik ÖÄŸretmenliÄŸi Bölümü mezunu olup halen Ege Üniversitesinde doktora çalışması yapmaktadır.

​

​

DSC_0081.jpg
DSC_0079.jpg
DSC_0113.jpg

2015 Ödülleri

2015

Tez Dalı

Kazanan Tez: 

Yaratıcılığı GeliÅŸtirici Etkinliklerle Desteklenen Web Tabanlı  ÖÄŸrenmenin ÖÄŸrencilerin BaÅŸarı ve Yaratıcılığına Etkisi

 Ä°stanbul  Üniversitesi  Fen  Bilimleri Enstitüsü,  2014

​

Tez Yazarı: Dr. Sezer Köse Biber

​

​

Dr.Sezer Köse Biber, Ä°zmir Dokuz Eylül Üniversitesi ÖÄŸrenim ve Bilgisayar Teknolojileri Bölümü mezunu olup yüksek lisansını aynı üniversitede tamamlamıştır.  Lisans ve Lisans sonrası dönemde uzun yıllar öÄŸretmen olarak görev yapan Sn.Sezer Köse Biber, 2009 yılında Ä°Ü Enformatik Bölümünde doktora çalışmasına baÅŸlamıştır. Halen Ä°stanbul Üniversitesi Hasan Ali Yücel EÄŸitim Fakültesinde öÄŸretim görevlisi olarak görev yapmaktadır.

Sezer_Koese_Biber.jpg

Makale Dalı

Kazanan Makale: 

SENG-Üstün Yetenekliler Aile EÄŸitimi Modelinin Üstün Yetenekli Çocuklar ve Ailelerine Etkileri

 EÄŸitim ve Bilim , TED-MEM, 2014

​

Makale Yazarları: 

Yard.Doç.Dr. Adile GülÅŸah Saranlı

 Prof.Dr. E.Nilgün Metin

​

Sn.Yard.Doç.Dr.Adile GülÅŸah Saranlı, AÜ EÄŸitim Bilimleri Fakültesi, EÄŸitimde Psikolojik Hizmetler Bölümünden mezun olup, Yüksek Lisansını, ODTÜ EÄŸitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümünde tamamlamıştır. Akademik çalışmaları sırasında TUBÄ°TAK’tan aldığı burs ve desteklerle yurtdışında üstün yetenekliler, eÄŸitimde inovasyon vb. baÅŸlıkları içeren pek çok eÄŸitim ve konferansa katılmıştır.  Halen TED Üniversitesi EÄŸitim Fakültesi Ä°lköÄŸretim bölümünde öÄŸretim üyesi olarak görev yapmaktadır.

​

​

​

​

Sn. Prof.Dr.E.Nilgün Metin, Hacettepe Üniv. SaÄŸlık Bilimleri Fakültesi Çocuk GeliÅŸimi ve EÄŸitimi Bölümünde Lisans ve Yüksek Lisans çalışmasını tamamlamıştır.  Yine aynı bilim dalında Doktora derecesini alan Sn. Prof. Dr. E.Nilgün Metin ‘in ulusal ve uluslar arası birçok makalesi, kongre sunumları ve kitap bölümleri bulunmaktadır. Özellikle erken çocukluk dönemi, okul öncesi , eÄŸitimi ve özel gereksinimli çocukların eÄŸitimi ve rehberliÄŸi üzerine çalışmalarını sürdüren  Sn.Prof.Dr. E.Nilgün Metin halen Hacettepe Üniversitesi SaÄŸlık Bilimleri Fakültesi Çocuk GeliÅŸimi bölümünde öÄŸretim üyesi olarak görev yapmaktadır.

​

adile_gulsah_saranli_tubitak_3501_projes
indir (1).jpg

2014 Ödülleri

2014

Tez Dalı

Kazanan Tez: Fen Bilgisi ÖÄŸretmen Adaylarının Fen Ä°çeriÄŸi ile Ä°liÅŸkilendirilmiÅŸ Bilimin DoÄŸası Konusundaki Pedagojik Alan Bilgilerinin GeliÅŸimi

Gazi Üniversitesi EÄŸitim Bilimleri Enst. – 2013

​

Tez Yazarı:

.Yard.Doç.Dr. Hasan ÖZCAN

​

​Yozgat  doÄŸumlu olan Sn.Özcan Balıkesir Üniversitesi Necatibey EÄŸitim Fakültesi mezunu olup yüksek lisansını aynı üniversitede tamamlamıştır. Doktora çalışmasını Gazi Üniversitesinde yapan araÅŸtırmacı,  NiÄŸde, Balıkesir ve Gazi Üniversitelerinde araÅŸtırma görevlisi olarak çalışmıştır.  Yurtiçi ve yurtdışında birçok projede çalışan ve bildiriler sunan Sn.Özcan halen Aksaray Üniversitesi EÄŸitim Fakültesi Ä°lköÄŸretim Bölümü Fen Bilgisi ÖÄŸretmenliÄŸi ABD da araÅŸtırma görevlisi doktor olarak görev yapmaktadır.

586544611cdf8.jpg

Kitap Dalı

Kazanan Yapıt : 

Eğitimde Yaratıcı Drama,

 Pegem Akademi, 2010-2013

​

Yazarı: Doç.Dr.Ömer ADIGÜZEL

​

1967 Ankara doÄŸumlu olan Sn.Adıgüzel, AÜ EÄŸitim Bilimleri Fakültesi mezunu olup, 1993 yılında yüksek lisansını, 2000 yılında doktorasını tamamlamıştır.

1996 yılından beri yurtdışı ve yurtiçindeki üniversitelerde eÄŸitim, ve araÅŸtırma çalışmalarında bulunan Sn.Adıgüzel’in  yayınlanmış 10 kitabı, ulusal ve uluslararası yayınlanmış 80’e yakın makalesi bulunmaktadır.

 ÇaÄŸdaÅŸ Drama DerneÄŸi BaÅŸkanlığı gibi birçok sosyal kurumda görev almakta olan yazar halen Ankara Üniversitesi Kültür ve Sanat KoordinatörlüÄŸü ve SaÄŸlık Kültür Spor Dairesi BaÅŸkan Yardımcığını yürütmektedir.

​

Omer-Adıguzel3.png

Kazanan Yapıt : 

Milli Mücadelede EÄŸitim Ordusu,

Tarihçi Kitapevi, 2013

​

Yazarı: 

Zeki SARIHAN

Emekli Türkçe ÖÄŸretmeni, AraÅŸtırmacı, Yazar

​

1944 Ordu doÄŸumlu olan Sn.Sarıhan , Gazi EÄŸitim Enstitüsü Türkçe Bölümü ve  TODAÄ°E Kamu Yönetimi Lisans Üstü Programı mezunudur.

Uzun yıllar Türkçe ÖÄŸretmenliÄŸi yaptıktan sonra 1993 yılında emekli olmuÅŸtur. Birçok dernek ve birlikte  yöneticik yapan yazarın tarih, eÄŸitim ve deneme türünde yayınlanmış 31 kitabı vardır.

Sn.Sarıhan,  1990 Afet Ä°nan Tarih AraÅŸtırmaları Ödülü ve 2006 Yunus Nadi Sosyal Bilimler Ödülü sahibidir.

​

d107a6ba302727649357e9826bfcc759.jpg
bottom of page